Personages

Ara Manoukyan
Ara Manoukyan

Driehoog aan de overkant woont het Armeense gezin Manoukyan, waaronder vader Ara. Bijna tien jaar geleden kwam Ara vanuit Armenië alleen naar België om economische en politieke redenen. Maar omdat hij in België ernstige gezondheidsproblemen opliep, werd hij een medische vluchteling.

 
Vera Manoukyan
Vera Manoukyan

Vera en Ara hebben elkaar in België leren kennen. Welgeteld vier maanden was de familie Manoukyan medisch geregulariseerd, maar hun verblijfsvergunning werd onlangs weer ingetrokken. Alles bij elkaar zijn ze bijna tien jaar in België met hun twee dochters.

 
Armenuhi en Hasmik Manoukyan
Armenuhi en Hasmik

Armenuhi, vijf en Hasmik, drie, dochters van Ara en Vera.

 
Champa Norsang
Champa Norsang

Driehoog woont de Tibetaanse familie Norsang, waaronder vader Champa. Hij kwam alleen naar België om de papieren voor de rest van de familie te regelen.

 
LaCuo
LaCuo

Moeder LaCuo en de kinderen zijn, na gezinshereniging, 2 jaar in België en ze blaken van tevredenheid: alles is er uitstekend georganiseerd. Maar Tibet zit hen in de genen. De ultieme droom: met de Belgische nationaliteit de familie in Tibet na meer dan twintig jaar terug te zien.

 
Omar
Omar Mohamed

Eénhoog woont de 24-jarige Afghaan Omar. Op zijn 17e is hij zijn land in oorlog ontvlucht, om uiteindelijk in België te stranden. Na zeven jaar praat hij behoorlijk Nederlands popelt hij om in België te werken. Toch worstelt hij ook met zijn leven en zijn toekomst.

 

Supporting cast

Marcel Schevenhals, Luc De Graef, Michel Dieltiens, Etienne Baetens, Henricia Pedro, Camille Mamwa, Nkadilu Dianzoeto, Noël Kambembo en Ambrosio Ndonbasi.